آشنایی با انواع تخت جراحی و کاربرد آنها
تخت جراحی یک قطعه اساسی از تجهیزات پزشکی است که در بیمارستان ها برای انجام عمل های جراحی بر روی بیماران استفاده می شود. دارای یک سطح صاف و مرتفع برای بیمار است، بدن را پشتیبانی می کند و امکان تنظیم ارتفاع برای دسترسی به نواحی مختلف بدن را فراهم می کند.علاوه بر این، تخت جراحی قابل حمل است و به راحتی از یک اتاق به اتاق دیگر منتقل می شود.
فروشگاه به توان تجهیز احیاء نمایندگی اصلی فروش تخت جراحی و تعمیر تخت جراحی
اجزای یک تخت جراحی و لوازم جانبی تخت جراحی از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که بسته به نوع جراحی در حال انجام از آنها استفاده می شود. به طور کلی اجزای تخت جراحی به شرح زیر است:
صفحه بیهوشی که یک میله فلزی است بر روی تخت در محلی که شانه بیمار قرار دارد نصب می شود. تکیه گاه سر، همانطور که از نامش مشخص است، شکلی شبیه نعل اسب دارد و معمولاً از فلز یا فوم ساخته شده و با یک لایه پلاستیک پوشانده شده است.
بالشتک سر به ثابت نگه داشتن سر روی تخت، به ویژه در حین جراحی های گوش، بینی و گلو کمک می کند. این بالشتک دارای یک بخش مقعر است که به محکم کردن سر در جای خود کمک می کند.
تکیه گاه به عنوان سطحی برای قرار دادن بازوی بیمار برای تزریق داخل وریدی یا سایر کارهای مربوط به جراحی عمل می کند. این قطعه قابل تنظیم است و می توان آن را در زوایای مختلف قرار داد.
گارد دو بازو که از هر دو بازو محافظت می کند. در این حالت، یک بازو مستقیماً روی دست دیگر قرار می گیرد و بیمار به پهلو می خوابد.
یک تکیه گاه تخصصی پا که عمدتاً در جراحی های ارتوپدی استفاده می شود. لیفت کلیه که از قسمت پایینی تخت بالا می رود تا کلیه را در معرض دید قرار دهد و سر و پاها را کمی به سمت زمین کج کند.
تشک فومی که از تماس بدن بیمار با سطوح فلزی تخت جلوگیری می کند. این تشک ها باید با مواد غیر حساسیت زا و ضد الکتریسیته ساکن پوشانده شوند و در برابر سرما، گرما و مواد پاک کننده و ضدعفونی کننده مقاوم باشند. مواد به کار رفته در ساخت تشک ها باید در برابر رشد قارچ ها و باکتری ها مقاومت کنند.
تسمه های ضربدری برای محکم کردن قفسه سینه برای ثابت نگه داشتن بدن بیمار استفاده می شود. از پدها برای جلوگیری از فشار بر روی قسمت های مختلف بدن در طول عمل جراحی استفاده می شود.
کیسه های شن از جمله اجزایی هستند که در صورت لزوم برای تثبیت بخشی از بدن مربوطه در طی اعمال جراحی خاص استفاده می شوند.
تخت های جراحی دارای طیف وسیعی از ویژگی های مشترک هستند: آنها به اندازه کافی قوی هستند تا وزن بیمار را تحمل کنند و حرکات احتمالی را در خود جای دهند. سطوح آنها از مواد اسفنجی قابل شستشو ساخته شده است، در حالی که قاب از فولاد ضد زنگ ساخته شده است.
این تشک با پلاستیک ضد الکتریسیته ساکن پوشانده شده است و بسته به نوع تخت ممکن است از سه یا چهار قسمت تشکیل شده باشد. ارتفاع تخت قابل تنظیم است و عرض آن به گونه ای طراحی شده است که جراح به راحتی به بیمار دسترسی داشته باشد. تخت را می توان در انتهای سر یا پا کج کرد، یا برای دستیابی به موقعیت جراحی مورد نظر، تخت را چرخاند.
تخت های مدرن از پمپ های هیدرولیک برای حرکت در جهات مختلف از جمله بالا، پایین، چپ، راست و شیب استفاده می کنند. آنها همچنین قابلیت اتصال قطعات اضافی مانند زیر دستی، زیرپایی (برای زنان و زایمان)، پشت سر و غیره را دارند. تخت های جراحی می توانند همه منظوره یا تخصصی برای رشته هایی مانند زنان، جراحی مغز و اعصاب، ارتوپدی و غیره باشند. علاوه بر این، مکانیسم تغییر موقعیت تخت می تواند مکانیکی، الکتریکی، هیدرولیک یا پنوماتیک باشد.
:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0