آشنایی با چراغ اتاق عمل و عملکرد آنها
نوشته شده توسط : تقوی

  

 

 

 

آشنایی با چراغ اتاق عمل و عملکرد آنها  

چراغ اتاق عمل که به عنوان لامپ جراحی یا سیالیتیک نیز شناخته می شود، یکی از ملزومات اساسی اتاق عمل و تجهیزات پزشکی بیمارستان است. این چراغ‌ها روشنایی لازم را در محیط‌های جراحی فراهم می‌کنند و به گونه‌ای طراحی شده‌اند که حتی کوچک‌ترین محل‌های جراحی را بدون در نظر گرفتن ابعاد یا عمق، به وضوح برای تیم جراحی قابل مشاهده باشند.

فروشگاه به توان تجهیز نمایندگی اصلی فروش چراغ اتاق عمل و تعمیر چراغ اتاق عمل 

انتخاب چراغ مناسب برای راحتی جراح و کارکنان اتاق عمل و همچنین برای رفاه بیمار ضروری است. این نور باید طوری طراحی شود که به تیم جراحی اجازه دهد تا به طور کامل بر روی این روش تمرکز کند. به طور کلی، نور ارائه شده توسط چراغ اتاق عمل باید شبیه نور طبیعی روز باشد، حداقل گرما تولید کند و دارای قابلیت نفوذ بالا باشد. همچنین لوازم جانبی چراغ اتاق عمل باید به گونه ای باشد که به راحتی در بازار موجود باشد.

به طور کلی، سیستم های روشنایی را می توان در یک نقطه از سقف یا دیوار ثابت کرد و یا با نصب ریل بر روی سقف، آنها را قابل تنظیم کرد. در سیستم های روشنایی سقفی، از یک یا چند مبدل در یک جعبه کنترل نصب شده بر روی دیوار برای تبدیل ولتاژ ورودی به ولتاژ مورد نیاز لامپ ها استفاده می شود.

اکثر چراغ های اتاق عمل مجهز به سیستم کنترل دائمی هستند. علاوه بر این، برخی از این چراغ‌ها دارای میدان دید قابل تنظیمی هستند که امکان کاهش روشنایی و روشنایی محیط جراحی را فراهم می‌کنند، زیرا انعکاس لباس یا ابزار جراحی گاهی اوقات می‌تواند باعث خستگی و ناراحتی چشم شود.

نورپردازی با روشنایی کم نیاز به لامپ هایی با شاخص رندر رنگ مناسب دارد تا از وضوح بصری و روشنایی کافی اطمینان حاصل کند و در نتیجه تصویر بصری مناسبی برای چشم انسان فراهم کند. در نتیجه، شاخص رندر رنگ (CRI) برای مقایسه منابع نوری مختلف که دمای رنگ یکسانی دارند، موثر است.

درک رنگ نیز تحت تأثیر وجود سایه ها است. نور معمولی در اتاق های عمل، سایه های ایجاد شده توسط نور جراحی را افزایش می دهد. هنگامی که محتوای طیفی نور اتاق استاندارد و نور جراحی یکسان باشد، سایه ها به صورت یک رنگ طبیعی (خاکستری طبیعی) ظاهر می شوند که بخشی از خود جسم است. با این حال، اگر طیف ها متفاوت باشد، رنگ سایه ها تغییر می کند.

مهم ترین ویژگی های چراغ اتاق عمل عبارتند از: نور کافی مناسب برای انواع روش های جراحی، نور شبیه سازی نور روز، توانایی تولید نور خنک با استفاده از فیلترهای نوری مناسب، نفوذ نور عمیق به ناحیه جراحی، حداقل سایه در میدان عمل، حفظ محیطی بهداشتی در اطراف نور، ساختاری ساده برای دستیابی به اندازه روشنایی بهینه، ساختاری ساده برای دستیابی به اندازه روشن و مدولار.

تولید روشنایی که شباهت زیادی به نور طبیعی روز دارد، یکی از ویژگی‌های کلیدی لامپ سیالیتیک است که به پزشکان امکان می‌دهد تا رنگ‌ها را دقیقاً همانطور که در واقعیت ظاهر می‌شوند درک کنند، بنابراین خطاهای درک رنگ را در حین تشخیص حذف می‌کنند. این ویژگی برای لامپ های پزشکی مورد استفاده در روش های درمانی بسیار مهم است، زیرا به پزشکان اجازه می دهد تا رنگ های بافت را دقیقاً همانطور که وجود دارند مشاهده کنند و تشخیص سریع حتی کوچکترین تغییرات را تسهیل می کند.

 علاوه بر این، نور ساطع شده از لامپ سیال نباید دمای اتاق عمل یا هر محیط دیگری را که در آن استفاده می شود افزایش دهد. با توجه به اینکه این چراغ معاینه برای مدت طولانی در اتاق عمل روشن می ماند، به طور مداوم بر روی سر، گردن و بدن پزشکان و کادر پزشکی می تابد. اگر گرما ایجاد کند، بدون شک باعث ناراحتی و تحریک جراح می شود. چنین ناراحتی تأثیر مستقیم و منفی قابل توجهی بر عملکرد آنها خواهد داشت. علاوه بر این، ضروری است که نور و گرمای لامپ سیال به گونه ای مدیریت شود که از خشک شدن بافت های بیمار جلوگیری شود و در نتیجه از بروز عوارض در درمان جلوگیری شود.

تولید نور بدون سایه برای لامپ سیال ضروری است، که باید ناحیه جراحی را بدون ایجاد سایه روشن کند و اطمینان حاصل شود که دید جراح بدون مانع باقی می ماند. اغلب، پزشک و کادر پزشکی در مقابل این چراغ پزشکی LED قرار می گیرند. اگر سایه ها بر روی بافت بیمار ایجاد شود، می تواند روند درمان را مختل کند.

 




:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 ارديبهشت 1404 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: